AMELAND

Elk waddeneiland is weer totaal verschillend en ook zijn er veel overeenkomsten. Bekijk het eiland eens op uw gemak. Het beste vervoermiddel is natuurlijk de fiets. Langs de waddendijk is een mooie route, u kunt de hele dijk langs fietsen van oost naar west, en terug over het slingerende schelpenpad door de duinen.

Ameland heeft 4 dorpjes Hollum, Ballum, Nes (bij de haven) en Buren. Vooral in Hollum en Ballum zijn nog vele oude 18e eeuwse zg. commandeurshuizen te zien ( van de vroegere walvisvaarders), de meeste weer geheel gerestaureerd.

In Hollum kunt u in het Sorgdragermuseum (een oud commandeurshuis) alles over de historie van het eiland bekijken. Ook in Hollum is het reddingsmuseum, waar de reddingboot staat die door paarden in zee wordt getrokken, (tot in 1988 de nog de enige in nederland) nu als toeristische attractie. De vuurtoren is ook te beklimmen en vooral bij helder weer kunt u genieten van een geweldig uitzicht.

In Nes is het Natuurcentrum en in Buren vindt u hetJuttersmuseum. Uiteraard behoort een bezoek aan het strand natuurlijk niet te ontbreken, er is bij het strand van elk dorp een strandpaviljoen, ze zijn tegenwoordig bijna het hele jaar open. In alle dorpen zijn restaurants met gezellige terrasjes, maar pas op als u in de late uurtjes nog lekker blijft zitten en na een (te) korte nacht de volgende morgen vroeg op moet, het tij wacht niet…!

Uitgebreidere informatie en een programma kunt u in het VVV-kantoor krijgen direkt aan de rechterzijde over de dijk, wanneer u naar het dorp Nes loopt.

'T Leijegat

Contact

Oude Steiger 3
9163 GV NES AMELAND

Tel: 0519-542159
Mobiel: 06-27436052
Email: info@waddenhavenameland.nl
Marifoon: kanaal 31

Volg ons