Historie Waddenhaven Ameland

Welkom bij de Waddenhaven Ameland, waar geschiedenis en moderniteit samenkomen in een unieke maritieme omgeving. Gelegen aan de oevers van de Waddenzee, heeft onze haven een rijke historie die teruggaat tot lang vervlogen tijden.

De geschiedenis van de Waddenhaven Ameland weerspiegelt de eeuwenoude relatie tussen de eilandbewoners en de zee. Eeuwenlang diende de Waddenzee als levensader voor de gemeenschap, waardoor handel, visserij en transport mogelijk werden. De haven fungeerde als een knooppunt voor scheepvaartactiviteiten, waar schepen vanuit alle windrichtingen aanmeerden om goederen uit te wisselen en reizigers te verwelkomen.

 

Door de eeuwen heen heeft de Waddenhaven Ameland zich aangepast aan veranderende behoeften en omstandigheden. Van traditionele houten schepen tot moderne jachten, de haven heeft altijd een gastvrije haven geboden voor zeelieden en avonturiers. De karakteristieke vuurtoren, die trots uitkijkt over de haven, is een symbool geworden van veiligheid en oriëntatie voor degenen die de wateren van de Waddenzee bevaren.

Vandaag de dag blijft de Waddenhaven Ameland een levendige ontmoetingsplaats voor zeelieden en bezoekers van over de hele wereld. Met moderne faciliteiten, waaronder steigers, aanlegplaatsen en voorzieningen voor zeil- en motorboten, bieden wij een comfortabele en gastvrije havenervaring.

 

Maar terwijl we vooruit kijken naar de toekomst, blijven we ook trots op onze rijke maritieme erfgoed. De verhalen van vroeger leven voort in de zilte lucht en het klotsende water van de haven, herinnerend aan de tijd toen zeilen en avontuur de enige manier van reizen waren.

Of je nu een ervaren zeiler bent die op zoek is naar een uitvalsbasis voor je avonturen, of gewoon op zoek bent naar een plek om te genieten van de schoonheid van de Waddenzee, de Waddenhaven Ameland heet je van harte welkom. Kom en ontdek de geschiedenis, de schoonheid en de gastvrijheid van onze haven, waar elke golf een verhaal vertelt en elke windvlaag een nieuw avontuur aankondigt.

VOORZIENINGEN

In onze jachthaven op Ameland hebben we hedendaagse voorzieningen voor comfort. Zo hebben we gescheiden douches en toiletten, gratis wifi, stroomaansluitingen en meer.

BESCHIKBAARHEID

Om de beschikbaarheid van onze ligplaatsen te bekijken kunt u kijken op op waddenhavens.nl of klik op de onderstaande button ‘leesmeer’.  Vrije ligplaatsen zijn groen aangegeven.

HAVENREGELS

In Waddenhaven te Ameland zijn de reglementen van Hiswa  van toepassing. Kijk op onze havenregels pagina om de reglementen te downloaden of voor meer informatie..

GRATIS WIFI

U kunt gebruik maken van gratis WIFI wanneer u in onze jachthaven verblijft. Ook hebben wij stroomaansluitingen zodat u altijd mobiel kunt blijven in onze jachthaven!