Tarieven

Passanten
Charters (beroepsvaart)
Toeristenbelasting
WIFI
Walstroom en water
Douches
Wasmachine
Droger
Tent
Kajak stalling
Trailerhelling
Aantik tarief
Droogvallen naast de jachthaven
tarieven
€ 0,90 per m2 per nacht
€ 2,36 per meter per nacht. Charter tarief is alleen van toepassing op beroepsvaart.
€ 2,50 (incl aankomst heffing) per persoon / kinderen tot 4 jaar gratis.
inclusief
inclusief
€ 1,00 (ca. 4 minuten)
€ 4,00 (inclusief wasmiddel)
€ 2,00
€ 10,- per persoon, excl. toeristenbelasting.
€ 5,-
€ 7,50
€ 7,50 (maximaal 2 uur)
€ 2,50 per persoon Excl. toeristenbelasting. Bij gebruik haven faciliteiten.

Wat bieden wij droogvallers naast de jachthaven?

 • Restafvalcontainer
 • Glasbak
 • Papiercontainer
 • Slikvoetenkraan
 • Spoelbak boordtoilet
 • Bagagewagen
 • Wi-Fi
 • Uitleen brandstof jerrycans
 • Barbecue
 • Toiletten
 • Vaarinformatie
 • Douches
 • Wasmachine
 • Droogtrommel

Wilt u gebruikmaken van de faciliteiten van de haven? Reken dan uw bijdrage af op het havenkantoor.

Stichting Jachthaven Het Leijegat te Ameland heft havengeld in de haven van Nes.

Hoe werkt het?
Het havengeld wordt geheven naar het soort vaartuig, naar het feitelijk gebruik en naar de gebruiksperiode. Verder geldt het oppervlak of de lengte van het vaartuig. In geval van twijfel over het feitelijk gebruik of over het soort vaartuig bepaalt de havenmeester tot welke soort het vaartuig behoort. Bezoekers van de haven worden door de havenmeester naar een ligplaats gewezen. Op de dag van aankomst dient U liggeld en toeristenbelasting te betalen. Dit kan via de Imarina app of in het havenkantoor.
Alleen leden van de Watersportvereniging Ameland, die als thuishaven Ameland hebben, kunnen kiezen om gebruik te maken van het jaartarief havengeld. 

Tarieven:
De hoogte van het havengeld hangt af van het soort schip en de afmeting van het schip. 

 1. Pleziervaartuigen / passanten : Passanten tarief per vierkante meter (m2). Plus toeristenbelasting, tarief is per overnachting of verblijf.
 2. Passagiersschepen met betalende passagiers (bedrijfsmatig actief): Charter tarief per strekkende meter. Plus toeristenbelasting, tarief is per overnachting of verblijf. (bemanning 2x vrijgesteld)
 3. Vissersschepen (bedrijfsmatig actief): Charter tarief per strekkende meter.
 4. Aantiktarief voor het laden/lossen van passagiers en/of goederen gedurende maximaal twee uren plus per persoon toeristenbelasting.

De lengte van een schip wordt berekend over de afmeting van het vaartuig inclusief vaste uitstekende delen (L.O.A.), uitgedrukt in strekkende meters.

Alle betalingen worden op de dag van aankomst voldaan.

Afrekenen op het havenkantoor kan contant, pin of via Ideal met de QR code op de factuur. Tevens via  I-Marina  app via de QR code bij de ligplaats. Indien u door omstandigheden niet heeft kunnen afrekenen, dan kunt u de factuur per mail ontvangen en betalen met Ideal via de betaallink in de mail of overmaken op ons rekeningnummer: NL 15 RABO 0302 0077 33 ter name van Stichting Jachthaven Het Leijegat te Ameland onder vermelding van het factuurnummer.

VOORZIENINGEN

In onze jachthaven op Ameland hebben we hedendaagse voorzieningen voor comfort. Zo hebben we gescheiden douches en toiletten, gratis wifi, stroomaansluitingen en meer.

BESCHIKBAARHEID

Om de beschikbaarheid van onze ligplaatsen te bekijken kunt u kijken op op waddenhavens.nl of klik op de onderstaande button ‘leesmeer’.  Vrije ligplaatsen zijn groen aangegeven.

HAVENREGELS

In Waddenhaven te Ameland zijn de reglementen van Hiswa  van toepassing. Kijk op onze havenregels pagina om de reglementen te downloaden of voor meer informatie..

GRATIS WIFI

U kunt gebruik maken van gratis WIFI wanneer u in onze jachthaven verblijft. Ook hebben wij stroomaansluitingen zodat u altijd mobiel kunt blijven in onze jachthaven!