Havenkantoor Ameland

Voorzieningen

 

Achter het havenkantoor is de ingang naar de douches en toiletten te vinden. Deze zijn opgedeeld in gedeeltes voor mannen, vrouwen en mindervaliden. Daarnaast zijn er een wasmachine en droger te vinden, evenals wastafels om de afwas te doen.

 

Op de steigers zijn punten voor elektriciteit en water te vinden. Beide zijn voor het gemak bij het havengeld inbegrepen. De stroomaansluitingen zijn van standaard voltage en hebben 16 ampère. Bij het havenkantoor zijn, indien nodig, verlengsnoeren te leen.

 

In de haven is WIFI aanwezig. Er is een 1000 Mbps glasvezel aansluiting met vier versterkpunten, om op deze wijze zoveel mogelijk mensen van snel draadloos internet te voorzien. Het wachtwoord is te verkrijgen bij het kantoor. Het internet is bedoeld voor het checken van bijvoorbeeld de mail of het weer, maar kan ook voor het streamen van films of televisie. Het gebruik van WIFI is bij het havengeld inbegrepen.

 

Er is geen mogelijkheid tot tanken aanwezig in de haven, maar vlak over de dijk is wel een tankstation. Bilgewater kan wel worden ingeleverd in de haven. Daarnaast zijn er afvalbakken aanwezig voor papier, glas en restafval.

 

In de nabijheid van de haven ligt restaurant ‘De Piraat’, met weids uitzicht over de haven en het wad. Er zijn tevens fietsen te huur en vlak over de dijk zijn het VVV en een supermarkt te vinden.

'T Leijegat

Contact

Oude Steiger 3
9163 GV NES AMELAND

Tel: 0519-542159
Mobiel: 06-27436052
Email: info@waddenhavenameland.nl
Marifoon: kanaal 31

Volg ons